Jasper Blom Bigband. Foto: Govert Driessen
Jasper Blom Bigband. Foto: Govert Driessen

Jasper Blom brengt Duke Ellingtonproject naar Kasteel Hackfort

Muziek

VORDEN - Op zondagmiddag 17 maart om 15.00 uur staat voormalig Boy Edgarprijswinnaar saxofonist Jasper Blom klaar om een uniek concert te geven met zijn septet in Kasteel Hackfort. In een opmerkelijke twist op de traditionele Duke Ellington bigband, zal Blom met slechts zeven musici het geluid van een voltallige bigband reproduceren.

Blom zal gebruikmaken van de Eventide Harmonizer H900R, een elektronisch apparaat dat harmonieën kan toevoegen aan gespeelde noten. Hiermee kan hij het volle geluid van een bigband creëren met een kleinere blazerssectie. Op deze manier worden zeven musici omgetoverd tot een indrukwekkende bigband, waardoor Blom het werk van jazzlegende Duke Ellington naar nieuwe hoogten tilt.

Het septet van Jasper Blom bestaat uit een selectie van zes getalenteerde jonge jazzmusici, waaronder Ian Cleaver op trompet, Gideon Tazelaar op tenorsax, Maarten Combrink op trombone, Timothy Blanchet op piano, Cas Jiskoot op bas en Tim Hennekes op drums.

Na optredens in grote zalen zoals Tivoli in Utrecht en het Bimhuis in Amsterdam, is nu Kasteel Hackfort aan de beurt. De jazzliefhebbers kunnen zich laten onderdompelen in dit unieke project in de prachtige Westerholtzaal van Kasteel Hackfort, gelegen aan de Baakseweg 8 in Vorden. 


Tickets zijn verkrijgbaar via www.keukenvanhackfort.nl/agenda

Jasper Blom. Foto: Govert Driessen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant