Het Brillante Quartet. Foto: PR
Het Brillante Quartet. Foto: PR

Brillante Quartet: jong talent in Dorpskerk Vorden

Muziek

Brillante Quartet: jong talent in Dorpskerk

VORDEN - Op zondag 17 maart om 15.00 uur brengt het Brillante Quartet een betoverend concert naar de Dorpskerk in Vorden. Dit wordt georganiseerd door het Cultuurfonds Vorden en Vrienden van de Dorpskerk. 

Het Brillante Quartet, gevormd in september 2022 uit een gedeelde liefde voor strijkkwartetmuziek, heeft zich in korte tijd weten te onderscheiden als jong en getalenteerd ensemble. Na een opmerkelijk optreden in de finale van de Best of Artez in Zwolle vorig jaar, waar slechts de beste zes muziekgezelschappen worden uitgenodigd, wist de concertcommissie hen vast te leggen voor een optreden in Vorden.

Bestaande uit Eider Armendariz Cividian (viool), Tristán Savoye Matamoros (viool), Adrián Abad Antoñanzas (altviool) en Aymara Gosen (cello), biedt het Brillante Quartet een frisse en inspirerende benadering van het repertoire, waarbij diverse muziekstukken hen helpen in hun groei als ensemble.

Het programma omvat hoogtepunten uit het strijkkwartetrepertoire, waaronder delen uit werken van Joseph Haydn, Ludwig von Beethoven en Antonín Dvořák, naast composities van Händel, Camille Saint-Saëns en Mozart. Het optreden wordt afgesloten met een prachtige uitvoering van de Australische volksmelodie Waltzing Matilda.

Kaarten voor dit niet te missen concert zijn verkrijgbaar voor 17,50 euro via de websites van het Cultuurfonds Vorden en de Vrienden van de Dorpskerk Vorden, evenals bij de Bruna. Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang. De Dorpskerk opent haar deuren om 14.30 uur.


cultuurfondsvorden.nl

vriendenvandedorps
kerkvorden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant