Kinderen planten boompjes tijdens Boomfeestdag. Foto: Gerlinde Bulten

Kinderen planten boompjes tijdens Boomfeestdag. Foto: Gerlinde Bulten

Boomfeestdag kleiner gevierd vanwege water

Natuur

BRONCKHORST/STEENDEREN - Op woensdagochtend 6 maart organiseert het comité boomfeestdag Bronckhorst de jaarlijkse Boomfeestdag. Het is dit jaar echter zo nat dat een eerder geplande datum in januari afviel en op 6 maart ook definitief een tweetal plantlocaties afvielen. Kinderen van groep 7 en 8 van basisschool De Pannevogel kunnen volgende week wel in actie komen. 

De locatie in Steenderen is ook nat, maar volgens de hovenier van Inhetgroen kan het planten van bomen en struiken daar wel doorgaan. Het thema is Ieder kind een boom. Bomen zijn belangrijk in het tegengaan van klimaatverandering. Bomen houden water vast en brengen verkoeling. Ze filteren schadelijke stoffen uit de lucht en leveren voedsel, leefruimte en bescherming aan allerlei planten en dieren. Daarnaast zijn bomen ook gewoon mooi! 

Voor de scholen die zich wel hadden opgegeven maar nu in verband met de te natte omstandigheden helaas niet mee kunnen doen, zijn dankzij een bijdrage van de gemeente wel boompjes beschikbaar om aan de kinderen mee te geven. Zo kan ieder kind toch een eigen boompje planten.

Het comité Boomfeestdag Bronckhorst bestaat uit bestuursleden van de Vereniging Bomenbelang Bronckhorst (VBB), InhetGroen en Agrarische Natuurvereniging ‘t Onderholt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant