Esther Ruesen is gespreksleider tijdens deze Meet Up. Foto: Martin Stor
Esther Ruesen is gespreksleider tijdens deze Meet Up. Foto: Martin Stor

Meet Up Achterhoek: Haalt het onderwijs het beste in ons naar boven?

Onderwijs

ACHTERHOEK - Wat hebben Steve Jobs, Walt Disney en Albert Einstein gemeen? Talent vanzelfsprekend. En groot succes. Maar ook waren ze alle drie drop-outs. Zij verlieten school en kozen hun eigen pad. Haalt het onderwijs het beste in ons naar boven? En zo niet: hoe kunnen we dat veranderen? Na een drieluik over woningnood is Meet Up Achterhoek ditmaal terug met een reeks over ons onderwijssysteem. Op donderdag 18 april wordt er afgetrapt in Oldschool in Winterswijk.

“Je hoopt dat je op school gaandeweg ontdekt waar je talenten liggen en waar je hart sneller van gaat kloppen. En dat je gestimuleerd wordt je daar verder in te ontwikkelen. Voor velen is dat gelukkig het geval, maar helaas voor een hoop mensen ook niet. Met gebrek aan motivatie, frustratie en schooluitval tot gevolg.
We leven in tijden van grote transities en uitdagingen, waarin wendbaarheid en creativiteit essentieel zijn. Hoeveel ruimte biedt het onderwijs voor creativiteit, innovatie, ondernemerschap en dátgene leren waar je intrinsieke motivatie ligt? Een basis aan algemene kennis en vaardigheden is natuurlijk belangrijk, maar wat als je vastloopt in het systeem door gebrek aan perspectief, voldoening of uitdaging?”, zo blikt de organisatie vooruit op de avond.

In gesprek met leerlingen en schoolleiders
Meet Up Achterhoek, het rondreizende gesprek door de Achterhoek over maatschappelijke thema’s, strijkt vanaf 18 april neer in Oldschool in Winterswijk. Onder leiding van Esther Ruesen wordt het gesprek over het onderwijssysteem gevoerd met leerlingen die vastlopen op school, schoolleiders zoals Marjolein Wenting van Paraat Scholen, en stagebedrijven zoals Sander Teunissen van Mediacows. Ook is er een vooruitblik op de volgende Meet Up op 6 juni waarin verschillende onderwijspioniers aan bod komen die het anders doen.

Praktische informatie
De Meet Up begint om 19.30 uur en vindt plaats in the Gym van Oldschool Hotel in Winterwijk (Parkeren: Laan van Hilbelink 11). Er is ruimte voor zo’n 50 personen. De gespreksavond is ook via livestream te volgen en terug te kijken. Voor meer informatie en aanmelden zie www.meetup-achterhoek.nl. De avond is vrij toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door 8RHK Ambassadeurs en culturele vrijplaats de Koppelkerk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant