De autowasstraat in Vorden is weer in bedrijf. Foto: Richard Stegers
De autowasstraat in Vorden is weer in bedrijf. Foto: Richard Stegers

Carwash & Ko gaat op dezelfde voet door als David

Economie

‘Extreem goede voorbehandeling is de kracht’

Door Richard Stegers

VORDEN – Het was even behelpen, maar de autowasstraat aan de Dienstenweg 25 in Vorden is weer in bedrijf. Onder een nieuwe naam, dat wel. Autowascentrum David heet nu Carwash & Ko. Ondernemer Marloes Achterstraat (55) heeft de handschoen opgepakt en wil klanten de komende jaren op dezelfde manier bedienen als haar voorganger.

Autowascentrum David groeide in 17 jaar uit tot een begrip in Vorden en omstreken. Eigenaar Henk van de Scheur begon het bedrijf op 28 oktober 2006. Hij bereikte afgelopen najaar de pensioengerechtigde leeftijd en hield het voor gezien. Het pand met omliggende terrein werd gekocht door Ko van der Kolk, eigenaar van Classic & Ko in Vorden. “Ik ken Ko goed en hij vroeg me of het iets voor mij zou zijn om de wasstraat te gaan runnen”, vertelt Marloes Achterstraat. “Na enige bedenktijd heb ik toegehapt. Het is een mooie uitdaging, waarbij het contact met klanten me erg aanspreekt. En er is ook zeker behoefte aan in deze omgeving. Dat heeft Autowascentrum David de afgelopen jaren wel bewezen.”

Vertrouwde voet
Carwash & Ko opende op 18 december na een opknapbeurt haar deuren. Het was daarvoor ruim een half jaar gesloten. Sindsdien staat er een skydancer voor de deur. “Ik huur de wasstraat met het bijbehorende pand van Classic & Ko. We hebben een contract voor meerdere jaren afgesloten. Zelf werk ik mee, maar er is ook personeel aangetrokken.” Marloes wil op de vertrouwde voet verder. “Autowascentrum David telde veel vaste klanten die erg tevreden waren. Daarom is er ook geen reden om grote wijzigingen door te voeren. Henk van de Scheur heeft ons enige tijd ingewerkt, zodat we precies weten wat er dient te gebeuren. Daar zijn we hem zeer erkentelijk voor.”

Wasprogramma’s
Carwash & Co beschikt over een geavanceerde autowasmachine. De auto wordt eerst uitgebreid voorgewassen door een medewerker. “Dat was voorheen ook al zo. De extreem goede voorbehandeling is de kracht, daarmee onderscheiden we ons. De auto is eigenlijk al behoorlijk schoon voordat de machine het werk doet.” Er zijn drie wasprogramma’s voor auto’s en er is één wasprogramma voor busjes tot een hoogte van 2,50 meter. “We hebben de prijzen wel met 1 euro moeten verhogen ten opzichte van de oude situatie. De kosten zijn namelijk flink gestegen, en dan met name de energiekosten.” Er zijn ook drie wasboxen beschikbaar. Daar kan de klant de auto zelf wassen met gebruik van hogedruk en shampoo. Ook bij vorst is dat mogelijk door de aangebrachte vloerverwarming. Met twee professionele stofzuigers bestaat ook de mogelijkheid om de auto grondig uit te zuigen.

Plannen
Na een relatief rustige start mede door onbekendheid en het regenachtige weer, is in januari de loop er weer goed ingekomen. “Het is de laatste weken lekker druk. Het vertelt zich kennelijk rond, klanten weten ons weer te vinden. De reacties zijn ook erg positief. Ze zijn blij dat de auto na ruim een half jaar hier weer gewassen kan worden. Ze moesten voor een andere carwash toch een flink stuk rijden.” Het pand en de wasstraat hebben een opknapbeurt gehad en er worden voortaan producten als ruitenvloeistof, ruitenontdooier en cockpitspray verkocht. Er wordt gewerkt met een strippenkaart. Als je tien keer bent geweest, is de elfde wasbeurt gratis. De kersverse ondernemer heeft ook plannen voor de toekomst. “We gaan aanhangwagens verhuren en hebben de intentie om als extra service auto’s ook van binnen te wassen. Mocht dat laatste doorgaan, dan hebben we ook meer personeel nodig.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Noord