Medewerksters van Buurtzorg Vorden zongen een feestlied voor de cliënten. Foto: PR

Medewerksters van Buurtzorg Vorden zongen een feestlied voor de cliënten. Foto: PR

Buurtzorg Vorden viert samen met cliënten het 15-jarig bestaan

Zorg

Feestelijke middag met medewerking van Duo Eén en Ander

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Buurtzorg Vorden bestaat vijftien jaar en heeft dat vorige week samen met cliënten gevierd in het Kulturhus. De feestelijke middag werd opgeluisterd door het duo Eén en Ander uit Zelhem.

“Vijftien jaar geleden hebben acht dappere vrouwen het lef gehad om hun vaste baan bij een zorgorganisatie op te zeggen en Buurtzorg Vorden te starten. En kijk nu: vijftien jaar later zijn we nog steeds erg dankbaar voor dit initiatief. We hebben als Buurtzorg Vorden ook onze ups en downs en het blijft constant schipperen op de woelige baren van zorgland. Maar onze intentie is nog steeds om de beste zorg thuis te organiseren. Zorgen is zoveel meer dan zorgen alleen”, aldus Gerda Wezinkhof in haar welkomstwoord. Zorgen is ook liefde, hoop en betrokkenheid. En welzijn, en willen borgen met kracht, geduld en tederheid. “Maar vandaag gaan we voor een feestje zorgen en wat zijn we dankbaar dat jullie de moeite hebben genomen om hier naartoe te komen”, zo besloot Wezinkhof haar welkomstwoord.

Feestlied
Vervolgens werd door bijna twintig medewerksters van Buurtzorg onder begeleiding van Duo Eén en Ander het speciaal geschreven feestlied voor de cliënten ingezet op de melodie van ‘Zie ginds komt de stoomboot’ met als slotvers: “U geeft ons vertrouwen, om zo door te gaan. En dat is de reden dat wij hier nu staan. We gaan het nu vieren, collega’s cliënt. Daarom gaan we proosten. Fijn dat u er bent.” Na afloop van de feestelijke middag ontvingen alle cliënten een Buurtzorg Vorden gastendoekje en een sleutelhanger met klompjes. Klompen zijn het symbool van buurtzorg, eerst buurten, dan zorgen.
De gezellige middag kwam mede tot stand dankzij bijdragen van verschillende ondernemers uit Vorden: Kringloopwinkel De Werf, het Kulturhus Vorden, Bloemsierkunst Halfman, Keurslagerij Vlogman, Bakkerij Van Asselt, Zweers Groente en Fruit, Nijenhuis Schilderwerken, Plus van der Voort en boerderijwinkel Den4akker Vorden.

Twee teams
Buurtzorg Vorden telt inmiddels twee zorgteams: Molenblik en Veldzicht. Deze beide teams bedienen niet alleen het dorp Vorden maar ook de omliggende buitengebieden Linde, ‘t Medler, Wildenborch en Delden. Daarnaast strekt het gebied zich uit van Wichmond tot Vierakker en Baak. Het welzijn van cliënten staat centraal, met de nadruk op zelfredzaamheid en het stimuleren van mogelijkheden.

Het koor van Buurtzorg Vorden. Foto: Jan Hendriksen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant