Strijd maakt verlies Dash-dames beetje goed

Algemeen

VORDEN - Slechts één puntje was de oogst voor de Dash-dames op 18 januari in Mariaparochie. Daar was de eerste uitwedstrijd van het tweede deel van de competitie. Krekkers dames 1 was de tegenstander in sporthal De Haambrink.

De wedstrijd begon om half vijf met een spetterend kill-block van Anouk, maar helaas eindigden de Vordense dames de set hier niet op ezelfde manier. Tot de 15 punten ging de strijd gelijk op, maar daarna liet Dash de tegenstander lopen waardoor deze set met 25-18 verloren ging. Vanaf het begin van de tweede kwamen de Krekkers dames 1 met een erg goede serve waardoor Dash het erg lastig kreeg om nog punten te scoren. Na twee time-outs en een aantal positieve woorden probeerden de Vordense volleybalsters zich nog terug te vechten in de set. Helaas was de achterstand al te groot om de set nog te winnen.
De derde set leek een kopie van de eerste set waarin beide ploegen weer erg lang gelijk opgingen. Met een aantal mooie serves, harde aanvallen en schietschijf Mandy in het achterveld bleef Dash tot de 20 punten goed bij. De dames van Krekkers wilden natuurlijk voorkomen dat De Vordense dames deze set zouden winnen en zetten alles op alles. Met succes, want zij trokken de set met 25-21 naar zich toe.
Dash stond hiermee met 3-0 achter, maar de motivatie op toch tenminste nog één puntje mee terug naar Vorden te nemen was alleen maar gegroeid. De Vordense dames zetten mooie serve-series neer en de Krekkers hadden moeite de bal goed bij de spelverdeler te krijgen. Hierdoor konden zij weinig variaties in de aanval brengen waardoor Dash in deze set eindelijk het blok goed kon zetten. Dat leverde mooie punten op en uiteindelijk ook de setwinst. De strijd die de Vordense dames hebben geleverd zorgde ervoor dat zij ondanks het 3-1 verlies toch met een tevreden gevoel Mariaparochie konden verlaten.