Foto: De Belhamel
Foto: De Belhamel

Lammetjesdag bij Schaapskooi Grote Veld

Natuur

WARNSVELD - Schaapskudde de Belhamel in het Grote Veld viert feest met de geboorte van nieuwe lammetjes! Op zaterdag 23 maart van 10.00 tot 14.00 uur is iedereen van harte welkom om deel te nemen aan de OERRR Lammetjesdag. De boswachters van Natuurmonumenten en de herders van schaapskudde de Belhamel hebben een scala aan leuke activiteiten voorbereid. De festiviteiten vinden plaats bij schaapskooi Graafsekamp aan de Werkseveldweg 2 in Warnsveld. Meer informatie is te vinden op nm.nl/groteveld.

Tijdens de Lammetjesdag zijn er diverse activiteiten gepland, waaronder een speurtocht genaamd ‘Brammetje het Lammetje’, een blote voetenpad, en de mogelijkheid om de schattige lammetjes te bewonderen. Bij de schaapskooi kunnen bezoekers genieten van hapjes en drankjes verzorgd door vrijwilligers van Schaapskudde de Belhamel. Ook is er een knutselhoek voor kinderen, een informatiemarkt met kraampjes met handgemaakte producten, en de gelegenheid om in gesprek te gaan met boswachters en herders. Bovendien worden er op gezette tijden demonstraties schapendrijven door de herder gegeven in de wei tegenover de kooi.

Toegang tot het evenement is gratis. Bezoekers die lid worden van Natuurmonumenten of OERRR ontvangen ter plaatse een gratis speurtocht ‘Brammetje het Lammetje’ en een schattige lammetjesknuffel als welkomstgeschenk. De totale duur van de activiteit bedraagt ongeveer anderhalf uur.

Belangrijk om te weten is dat er geen toiletvoorzieningen aanwezig zijn en dat honden niet zijn toegestaan op het terrein. Hoewel het knuffelen van lammetjes niet mogelijk is, is het zeker de moeite waard om ze te komen bekijken! Parkeergelegenheid is beschikbaar in het weiland tegenover de schaapskooi. Gezien het beperkte aantal parkeerplaatsen wordt aangeraden zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Het Grote Veld is een gevarieerd wandelgebied met bos, heide en bijzondere fauna. Het gebied leent zich uitstekend voor een wandeling waarin je nog echt kunt verdwalen. Schaapskudde de Belhamel draagt bij aan het heidebeheer van Natuurmonumenten in het Grote Veld door ongewenste grassen tussen de heide weg te grazen, waardoor de heide gezond en vitaal blijft.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant