De Lindesche Molen in Linde. Foto: PR
De Lindesche Molen in Linde. Foto: PR

Informatiemiddag energie besparen Linde

Wonen

LINDE - Na het project Zonnepark het Hoge, dat twee weken geleden in Vorden officieel is geopend, zet de Energie Coöperatie Vorden vol in op energie besparing. In samenwerking met het energieloket van de AGEM en de gemeente Bronckhorst worden twee informatiebijeenkomsten georganiseerd over energiebesparing in de buurtschap Linde: op 17 december vanaf 13.00 uur in de Lindesche Molen. In de Veldwijk is een bijeenkomst op 14 januari 2023.

Deze buurtschappen, gelegen in het buitengebied, bestaan over het algemeen uit oude vrijstaande woningen, waarin energiebesparing een uitdaging vormt. Het programma in De Lindesche Molen heeft twee pijlers: uitwisselen van kennis en ervaring én samen in de buurt aan de slag. 

Er zijn presentaties van AGEM-adviseurs met praktische tips en maatregelen die weinig tot niets kosten. Daarna wordt in kleine groepen aan de hand van verschillende thema’s verder gepraat over de mogelijkheden van energiebesparing, begeleid door ervaren energiecoaches. 

Op verzoek kunnen vervolgafspraken worden gemaakt over maatregelen. Ook komen subsidiemogelijkheden aan bod.

Zaterdag 17 december is een unieke gelegenheid om met jouw buren om de tafel te zitten, niet alleen om de band in de buurt te verstevigen, maar ook om elkaar eventueel te gaan helpen met hand en spandiensten en bespaarkennis. Ook als je zelf alles al goed voor elkaar hebt, ben je van harte welkom om met jouw kennis en ervaring anderen op weg te helpen.

Uiteindelijk gaat het erom met elkaar de verantwoordelijkheid te nemen om klimaatverandering tegen te gaan. Uiteraard wordt gezorgd voor een gezellige middag met elkaar in de buurt, dus laat deze kans niet voorbij gaan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Noord