Het terrein aan de Nieuwstad 30a in Vorden. Foto: Post Media Producties

Het terrein aan de Nieuwstad 30a in Vorden. Foto: Post Media Producties

Woningbouwproject Nieuwstad Vorden krijgt groen licht

Wonen

VORDEN - Op 20 december 2023 ging de gemeenteraad van de gemeente Bronckhorst unaniem akkoord met de bestemmingsplanwijziging voor het terrein aan de Nieuwstad 30a in Vorden. Belanghebbenden hebben niet gekozen om in hoger beroep te gaan via de Raad van State. Het bestuurlijke proces is daarmee nu afgerond. Dit is goed nieuws voor woningzoekenden omdat de initiatiefnemers nu de volgende stap kunnen zetten om de plannen in detail uit te werken en om vervolgens samen met de architect het omgevingsplan in te dienen. Door de uitgebreide wet- en regelgeving in Nederland gaat er veel tijd overheen om een dergelijk ontwikkeling van de grond te krijgen.

In het voortraject is veelvuldig overleg geweest met belanghebbenden. In goed overleg zijn meerdere wijzigingen doorgevoerd, vanaf het eerste plan naar het plan waar nu goedkeuring op is gegeven. Er is geluisterd naar de zorgen die werden uitgesproken en op verschillende punten zijn de plannen hierdoor bijgesteld. Soms zijn er tegenstrijdige belangen waardoor het niet mogelijk is om hierin iedereen tegemoet te komen. 

Architect Friso Woudstra kan nu verder om het plan uit te werken, met als doel de vergunning te verkrijgen volgens het omgevingsplan. Het huidige bedrijfsterrein wordt straks ingevuld met een gevarieerd aanbod van 6 twee-onder-een kapwoningen, 5 starterswoningen die worden verhuurd, 2 vrijstaande woningen, 5 seniorenwoningen, 8 appartementen en 2 penthouses.

In een later stadium worden meer details over deze plannen gepubliceerd via weekblad Contact. Geïnteresseerden die zich nog niet hebben aangemeld kunnen dit alsnog doen via het e-mailadres nieuwstad@weevers.nl.

Plattegrond woningbouwproject op het terrein aan de Nieuwstad 30a in Vorden. Beeld: Friso Woudstra Architecten
Luchtfoto met vooraan het terrein aan de Nieuwstad 30a in Vorden. Foto: Post Media Producties

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant