Foto: Gelre Ziekenhuizen

Foto: Gelre Ziekenhuizen

Bevallingen, opnames en spoedconsulten niet meer in de weekenden bij verloskunde Gelre Zutphen

Zorg

ZUTPHEN - Zoals bekend gaat er veel veranderen bij afdeling verloskunde in Gelre Zutphen. Vanaf 1 juli 2023 zal de afdeling in Zutphen definitief haar deuren sluiten. Er vinden dan in Zutphen geen bevallingen of (spoed)opnames van zwangeren meer plaats. Hetzelfde geldt voor spoedconsulten buiten kantooruren. Voor de gewone zwangerschapscontroles kunnen zwangeren wél na 1 juli in Zutphen terecht.

Vanwege alle veranderingen blijkt het steeds lastiger om de personele bezetting rond te krijgen. Door ziekte en verzuim lukt het niet meer om in de weekenden een goede personele bezetting te hebben. Dit is helaas overmacht. Om kwalitatief goede en veilige zorg te blijven bieden, kunnen zwangeren en kraamvrouwen alleen nog van maandag t/m vrijdag bij Gelre terecht voor een bevalling of (spoed)opname. Vanaf vrijdag 21 april is het helaas niet meer mogelijk om in de weekenden te bevallen in Gelre Zutphen. Ook een spoedopname of spoedconsult vanwege de zwangerschap is in de weekenden niet meer mogelijk. Zwangeren worden doorverwezen naar Gelre Apeldoorn of een van de omliggende ziekenhuizen. 

Zwangeren kunnen wel van maandag t/m vrijdag terecht voor hun bevalling en hun zorgvragen rondom de zwangerschap en bevalling. 

Vragen?
- Bent u als zwangere onder medische controle bij de gynaecoloog in het ziekenhuis? Bel dan bij vragen, (zwangerschaps)klachten of het begin van de bevalling zoals gebruikelijk naar de dienstdoende klinische verloskundige. Zij is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar op: 0575 - 592 752. Men krijgt dan te horen waar men terecht kan.

- Bent u als zwangere onder controle bij een van de verloskundige praktijken in de regio? Bel dan bij vragen, (zwangerschaps)klachten of het begin van de bevalling zoals gebruikelijk naar de eigen verloskundige. Zij is op de hoogte van de mogelijkheden en kan zorgen dat u op de juiste plek terecht kunt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord